Eind februari en begin maart hebben 70 studenten en medewerkers een bijdrage geleverd aan het geluidskunstwerk door een persoonlijke ervaring met gender bias of een abstract van een wetenschappelijk artikel over gender bias in te spreken. Het resultaat daarvan zal tussen 4 en 14 april te beluisteren zijn op de eerste verdieping van het hoofdgebouw op de Science Park campus.

The Noise Gap

Het kunstwerk is een geluidsinstallatie van verschillende speakers, waar op fluistertoon samenvattingen van wetenschappelijke publicaties over en ervaringen met gender bias worden voorgelezen. De bezoeker zal in het midden van de ruimte het gonzen van stemmen horen. Wanneer de bezoeker dichter bij een van de speakers gaat staan, is het ingesproken verhaal te beluisteren.

Initiatiefnemers van het interactieve geluidskunstwerk The Noise Gap zijn Mieke de Roo, kunstenaar en docent bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies, en Cile van Marken, Annabel ZwartsHilal Demirel and Simone Flipse, vier studenten van de bacheloropleiding Bèta-gamma. De groep wil met dit interactieve kunstwerk bewustwording over gender bias bij alle studenten en medewerkers van de universiteit vergroten en de dialoog op gang brengen.

Luister en praat mee

Op dinsdag 5 april tussen 15 en 16 uur is de feestelijke opening van het geluidskunstwerk met o.a. Peter van Tienderen, decaan van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) en de Diversity Officer. Iedereen is van harte welkom om hier deel aan te nemen; vooraf aanmelden is niet nodig. De opening vindt plaats in de centrale hal van het hoofdgebouw op de Science Park campus.

Maak deel uit van The Noise Gap

Het is nog mogelijk om een bijdrage te leveren aan het kunstwerk door tussen 4 en 14 april een eigen ervaring of een abstract van een wetenschappelijk artikel in te spreken. Kijk voor meer informatie op de website van The Noise Gap.