Goed nieuws! Sinds begin februari heeft een deel van de studentensite (student.uva.nl) een nieuw uiterlijk. Daardoor kun je sneller en makkelijker de juiste informatie vinden voor jouw opleiding en dat allemaal op één plek.

Waarom een nieuwe studentensite?

Op de studentensite kun je als UvA-student alle praktische informatie rondom je studie vinden. Helaas is het navigeren op de oude site niet altijd even makkelijk. Door de onduidelijke zoekstructuur en de versnipperde informatie kun je al snel de weg kwijtraken. Het goede nieuws is; dit is straks verleden tijd. Achter de schermen werkt de UvA aan een nieuwe studentensite.

Dit zijn onze focuspunten:

• De juiste informatie op één plek
  • Persoonlijk dashboard met je rooster en resultaten
  • Je blijft op de hoogte van nieuws en events
  • Je kunt via de site vragen stellen
  • Dingen online regelen is straks heel makkelijk (zoals het inplannen van een afspraak)

De juiste informatie op één plek

Nu heeft nog maar een klein deel van de site een compleet nieuwe structuur. Waarschijnlijk rond de zomer zal de site volledig zijn omgebouwd; alle relevante praktische informatie over je studie zul je dan makkelijk per onderwerp kunnen vinden.

Ná de zomer zullen we steeds meer opties toevoegen en verbeteren. Denk aan online vragen stellen en dingen regelen, zoals een afspraak met een medewerker inplannen.

Weet dat Canvas dé bron is en blijft voor inhoudelijke informatie over je vakken, zoals bijvoorbeeld de vereiste literatuur of docentenberichten.

Wil je zien wat er verbeterd is op de nieuwe studentensite? Bekijk dan de video!

Help je ook mee?

Bij het maken van de nieuwe UvA-studentensite staat uiteraard de student centraal, waarbij inclusiviteit en toegankelijkheid onze kernwaarden zijn. Een diverse groep studenten test om de paar weken de resultaten van de site-ontwikkelaars. De feedback uit deze testsessies is erg waardevol voor de verdere ontwikkeling. Wil jij ook deelnemen?

Meld je dan hier aan voor het UvA-testpanel