Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Het IIS daagt alle UvA-studenten uit om ideeën voor een nieuw vak in te zenden. Altijd al inspraak willen hebben op het curriculum van de UvA? Lees dan snel verder!

Ieder jaar organiseert het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) de UvA Create a Course Challenge, waarbij jij als student kunt meedenken over hoe onderwijs het beste georganiseerd kan worden, welke onderwerpen en werkvormen aan bod zouden moeten komen en welke rol studenten en docenten hierbij spelen. 

Met deze Challenge word jij als student uitgedaagd om buiten gebaande paden te treden en na te denken over hoe onderwijs leuk, uitdagend en betekenisvol kan zijn. 

Hoe werkt het?

De Create a Course Challenge bestaat uit vier rondes. Stuur een eerste versie van jouw idee in vóór 8 oktober. Daarna krijg je de tijd om jouw vak verder uit te werken met behulp van ons Plan van Aanpak. Tien ideeën worden geselecteerd door onze curriculumontwikkelaars, en vervolgens mogen alle UvA-studenten en -medewerkers stemmen op hun top 3. De vijf ideeën met de meeste stemmen worden tijdens de live finale op 25 november gepresenteerd. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar. Het IIS gaat samen met de winnaar aan de slag met het ontwikkelen van het vak. 

Dit is jouw kans om je visie op onderwijs te realiseren; het winnende vak wordt vanaf september volgend jaar als IIS-keuzevak aangeboden aan de hele UvA-gemeenschap!