Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De Universiteitsbibliotheek heeft een tijdelijk abonnement genomen op Adam Matthew Explorer. Hiermee zijn er maar liefst 75 databanken toegevoegd aan de collectie voor studenten, docenten en onderzoekers bij de UvA.

Toegang tot bronnen is essentieel voor het doen van goed en gedegen onderzoek. Zeker in de periode van corona is de toegang tot primaire bronnen bij musea en archieven beperkt. Tot eind 2021 hebben we toegang tot de collectie primaire bronnen van Adam Matthew Explorer. De collectie bestaat uit 75 databanken met diverse archiefbronnen waarbij de inhoud interessant is voor diverse vakgebieden bij Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Het materiaal dateert van de 15e tot en met de 21e eeuw met een grote diversiteit aan onderwerpen, zoals: migratie, slavernij, muziek, kolonialisme, criminaliteit, Shakespeare, gender, voeding, gezondheid, politiek etc.

Toegang tot de databanken is op dit moment mogelijk in de UvA-gebouwen en thuis via VPN. In december wordt het gebruik van de databanken geëvalueerd.

Interessant voor jouw onderzoek?

Kijk in het overzicht van de Adam Matthew Explorer databanken naar interessante bronnen of in andere databanken met primair bronnenmateriaal.

Vragen?

Stel ze aan Wilma van den Brink, Informatiespecialist Geschiedenis, via w.h.a.m.vandenbrink@uva.nl. Zie ook haar blogpost.