Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De samenleving heeft te maken met urgente en complexe opgaven, die stevig zijn verankerd in bestaande maatschappelijke structuren en instituties. Om maatschappelijke transities vorm te geven, zijn ingrijpende wijzigingen van de huidige manier van denken en handelen nodig. We moeten de manier waarop we omgaan met deze urgente vraagstukken fundamenteel veranderen, maar we weten niet hoe. Er is grote mate van onzekerheid over de richting van de transities en bovendien is vaak sprake van weerstand tegen verandering. Hoe kom je verder?

In het nieuwe honoursvak The next great/small transformation word je als student kritisch en constructief vertrouwd met conceptuele en operationele tools om transities vorm te geven. Met behulp van deze tools zal je in een interdisciplinair team van studenten een maatschappelijke transitie-uitdaging identificeren en een strategie ontwikkelen om deze aan te pakken. Tegelijkertijd word je aangespoord om de tools kritisch te beoordelen en verbeteringen voor te stellen. 
Het proces dat centraal staat in dit vak bestaat uit vier iteratieve fasen:

  • Imagine: Het identificeren van een transitie-uitdaging identificeren en een visie die deze kan aanpakken;
  • Connecting: Het leren begrijpen van de uitdaging op systeemniveau;
  • Act:  Bedenken en uitvoeren van een eenvoudige interventie om de visie te realiseren;
  • Assessing: monitoring en evaluatie van de impact van de interventie (zowel van de interventie zelf als de impact op systeemniveau).

Het vak The next great/small transformation start in september 2021 en is bedoeld voor honoursstudenten. 

Drs. K. (Katusha) Sol

Heb je vragen over dit vak? Neem dan contact op met coördinator Katusha Sol.