Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Van de 36 ingestuurde ideeën voor de Create a Course Challenge Special Edition: Duurzaamheid zijn 10 ideeën geselecteerd. Breng vandaag nog jouw stem uit en laat ons weten welke drie ideeën jij het beste vindt voor een nieuw, interdisciplinair keuzevak aan de UvA. De vijf voorstellen met de meeste stemmen gaan door naar de finale op 20 mei. Zo bepaal jij mee welk vak volgend jaar wordt aangeboden als interdisciplinair keuzevak aan de UvA!

Uit de 36 ingediende ideeën voor een nieuw vak is een top 10 geselecteerd, op basis van de mate van interdisciplinariteit, maatschappelijke relevantie en creativiteit. Daarbij is gekeken naar de invulling van de bijeenkomsten en het vernieuwende karakter van de werk-en toetsingsvormen. 

De top 10 van 2021 (in alfabetische volgorde):

  1. Create Impact: Sustainability by Design

  2. Critical Animal Studies: Multi-Species Oppression in the Anthropocene

  3. Doughnut Economics: Economics for the 21st century

  4. Duurzame Zorgen in de Zorg 

  5. Food, Animals and the Environment

  6. From Local to Global: Take Action for the Climate

  7. Rethinking the World: From Economic Impact to Impact Economy

  8. Sustainability Deconstructed: Inequalities and Solutions

  9. Sustainability Marketing and Businesses in a World of Consumerism

  10. Sustainability, Policy and Communication

Hoe stem ik? 

Iedereen met een UvA-ID kan online op zijn of haar top 3 stemmen. Door dit te doen, geef je één punt aan jouw nummer drie, twee punten aan jouw nummer 2 en  drie punten aan jouw nummer één. Let op, je kunt maar één keer je stem uitbrengen. Stemmen kan van 28 april tot dinsdag 11 mei 12:00 uur. 

De finale 

Tijdens de online finale op donderdag 20 mei bepaalt de jury welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak. 

De jury wordt voorgezeten door Karen Maex, Rector Magnificus van de UvA. De andere juryleden zijn Rick van der Ploeg, universiteitshoogleraar Environmental Economics, en Lucy Wenting, de onderwijsdirecteur van het IIS. Rosa van der Laag, student Future Planet Studies en mede-eiser in de klimaatzaak tegen Shell, is het studentjurylid.

Winnaar vorig jaar 

In november 2020 werd de Challenge gewonnen door Thijs Rebel en Matthijs de Gooijermet hun vak Digital Warfare: The future of conflict and order in the twenty-first century.