Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Anne de Graaf, de Chief Diversity Officer van de UvA, heeft besloten zich na vier jaar weer volledig te richten op onderwijs, onderzoek en publiceren. Zij zal daarom per 1 september 2021 haar functie overdragen.

In de afgelopen vier jaar heeft Anne de Graaf met haar team handen en voeten gegeven aan het diversiteitsbeleid, belangrijke initiatieven genomen en samenwerkingen tot stand gebracht om de UvA tot een betere leer- en werkomgeving te maken. Er zijn Faculty Diversity Officers in alle faculteiten en in haar periode kwam de Nota Diversiteit tot stand.

Anne de Graaf: 'Het is een voorrecht geweest om samen te werken met zovelen die zich ingezet hebben voor de transitie naar een meer gelijkwaardige, diverse en inclusieve universiteit. Ik heb met veel plezier intensief samengewerkt met medewerkers en studenten van de UvA, en met externe partners op andere Nederlandse universiteiten en (overheids)instellingen. We zijn er nog niet, maar er zijn belangrijke mijlpalen gezet. Er is een solide basis en een betrokken, getalenteerde groep mensen. Voor mij is het een goed moment om het stokje over te dragen aan iemand die dit belangrijke werk voort kan zetten.'

Anne de Graaf werd een jaar geleden herbenoemd voor een tweede periode. Geert ten Dam, voorzitter van de UvA: 'Anne heeft in de afgelopen vier jaar met veel inzet en een ontzettend betrokken team mooie dingen neergezet. Voor de UvA is en blijft inclusiviteit en diversiteit een van de prioriteiten.'

Het profiel en de procedure om een opvolger te zoeken zal in overleg met de faculteiten en de medezeggenschap worden vormgegeven.