Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Afgelopen week ging het eerste onderzoek in het UvA-panel van start. Een kleine groep studenten werd in interviews gevraagd naar hun mening over de GLASS applicatie die op dit moment in ontwikkeling is. De applicatie zal in de toekomst studenten tonen wat zij moeten doen om hun diploma te halen en faciliteert ook de acties die nodig zijn om dit te bereiken. Met dit en andere onderzoeken wil de UvA via het panel al haar studenten en medewerkers de kans geven om mee te denken en praten over zaken die spelen aan de universiteit.

Meike Mak (UX specialist bij POL) is betrokken bij de ontwikkeling van de GLASS applicatie en de eerste die via het UvA-panel studenten vraagt om mee te denken: “De tool die we bouwen toont studenten wat ze moeten doen om hun diploma te halen en faciliteert alle acties die nodig zijn om dat te bereiken, denk aan vakaanmelding en studieplanning. Het project zit nog in de beginfase, maar uiteindelijk willen we natuurlijk dat alles zo bruikbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk is voor studenten. Daarom is het heel waardevol dat we studenten al zo vroeg bij de ontwikkeling van GLASS kunnen betrekken en feedback van ze krijgen. Studenten kunnen zo op een laagdrempelige manier meedenken. Zo krijgen ze uiteindelijk een tool die bij ze past.”


Beter aansluiten bij wensen en ideeën van studenten

Via het UvA-panel kunnen alle studenten en medewerkers van de universiteit meedoen aan onderzoek. Dat kan dus gaan over de ontwikkeling van een nieuwe applicatie, maar ook over nieuw beleid of thema’s als duurzaamheid en online onderwijs. Maarten Remijn, initiatiefnemer van het UvA-panel en product owner van de Mijn UvA App, legt uit waarom het fijn is om zo’n panel te hebben. “Bij de doorontwikkeling van de Mijn UvA App heb ik regelmatig input van studenten nodig. Het is omslachtig als iedereen die input nodig heeft zelf op zoek moet naar studenten die daaraan mee willen werken. Het betrekken van studenten bij verbeteringen vóór studenten zou juist zo laagdrempelig mogelijk moeten zijn. Het UvA-panel is een mooie manier om dat te bewerkstelligen. Het helpt ons om bijvoorbeeld de Mijn UvA App nog beter aan te laten sluiten op de wensen en ideeën van studenten.”

Hoe werkt het?

Alle UvA-studenten en medewerkers kunnen zich inschrijven voor het panel. Na je aanmelding krijg je een aantal keer per jaar een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. Dat kan een online vragenlijst, maar ook een paneldiscussie of een interview zijn. Je mag bij elke uitnodiging voor een onderzoek zelf bepalen of jij mee wilt doen. Als je meedoet aan een onderzoek maak je kans op cadeaubonnen van bijvoorbeeld Albert Heijn of Bol.com. Lijkt het jou ook leuk om je mening te geven over allerlei onderwerpen?

Meer informatie

Wil jij meer weten over het UvA-panel? Kijk dan op de UvA-panel pagina.