Op dinsdag 6 april doet de UvA mee aan de landelijke actiedag om aandacht te vragen voor de structurele onderfinanciering van het hoger onderwijs. We luiden de noodklok voor het academisch onderwijs en pleiten voor een structurele investering van 1,1 miljard euro per jaar. De actie wordt gecoördineerd door de VSNU en WOinActie.

'Onderwijs is de beste investering die je kunt doen. Ik hoop dat iedereen onze actie steunt en het nieuwe kabinet oproept om structureel 1,1 miljard meer geld uit te trekken voor het hoger onderwijs.', aldus Geert ten Dam, voorzitter College van Bestuur UvA, die op 6 april ook in Den Haag aanwezig zal zijn.

Structurele onderfinanciering

Nederlandse universiteiten behoren tot de wereldtop. Daar plukt de hele samenleving de vruchten van. Het maakt onze economie competitief en innovatief. Onze universiteiten leiden de mensen op die we nodig hebben voor de uitdagingen van deze tijd. Helaas staan onze universiteiten door structurele onderfinanciering onder druk. Al jaren neemt het aantal studenten toe, en de financiering per student af. Er is daardoor te weinig tijd en geld om goed onderzoek te doen of goed onderwijs te geven, laat staan allebei.

Studenten krijgen niet meer het onderwijs dat ze verdienen, en het water staat onze docenten en wetenschappers nu tot aan de lippen. Het is hoog tijd dat dit wordt opgelost. Tijd om te werken aan een Normaal Academisch Peil waar de studenten van vandaag goed worden opgeleid om de uitdagingen van morgen aan te pakken.

6 april: we luiden de noodklok

Daarom luiden de studenten, bestuurders en medewerkers van alle 14 universiteiten op dinsdag 6 april de noodklok. Ze roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren. Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil.

Wat kun jij doen?

Kijk op www.normaalacademischpeil.nl voor meer informatie of om je aan te sluiten.