Al 20.3% van alle UvA-studenten heeft de Nationale Studenten Enquête ingevuld! Heb jij jouw stem ook laten horen? Zo niet, doe dit nog voor 10 maart en laat ons weten wat jij vindt van jouw opleiding en opleidingsinstituut. Invullen duurt maar 15 minuten en je kunt er mooie prijzen mee winnen.

Uit de nieuwe tussentijdse opkomstcijfers blijkt dat het AUC nog steeds koploper is: 24,3% van de studenten heeft daar de enquête al ingevuld. De tweede plaats is van de FEB overgegaan naar de FMG, waar de respons na de tweede reminder op 21% ligt. Voor de verschillende faculteiten zijn de responsoverzichten op dit moment als volgt:

Faculteit

Respons

ACTA

AUC

FdR

FGw

FNWI

FMG

AMC

Win mooie prijzen

Heb jij de enquête nog niet ingevuld? Doe dit dan nog voor 10 maart! De enquête kost je hooguit 15 minuten, en je maakt met het invullen kans op mooie prijzen:

• 1 x Apple MacBook Air (t.w.v. €1.199,-)
  • 4 x Sony noise cancelling headphones (t.w.v. €380,-)
  • 3x Logitech muis en toetsenbord (t.w.v. €218,-)
  • 400 x Bol.com bon (t.w.v. €25,-)

Ben je de mail met uitnodiging voor de enquête kwijtgeraakt? Geen probleem. Je kunt de uitnodiging eenvoudig opnieuw naar jezelf laten sturen via de website van de Nationale Studenten Enquête.

Waarvoor is de NSE?

De resultaten van deze enquête laten de UvA zien welke zaken de universiteit kan verbeteren. Daarom is het voor de universiteit belangrijk dat zoveel mogelijk studenten de NSE invullen. Door eerdere NSE resultaten is er bijvoorbeeld meer aandacht voor studenten met een functiebeperking en heeft de UvA haar job board ontwikkeld voor werkzoekende (oud) studenten. Ook worden de uitkomsten gebruikt voor voorlichting aan toekomstige studenten en het opstellen van landelijke rankings. Op 23 juni 2021 worden de resultaten van de NSE bekendgemaakt.

Over de NSE

De Nationale Studenten Enquête valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123, een onafhankelijk samenwerkingsverband van het ministerie van onderwijs, studenten (ISO en LSVb) en hoger onderwijsinstellingen (Vereniging Hogescholen, VSNU en NRTO). De NSE wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2. Studiekeuze123 wordt volledig gefinancierd door het ministerie van OCW.