Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Begin augustus is de UvA is overgestapt van Streaming Media Dienst naar het online videoplatform Kaltura. Kaltura is een duurzame state-of-the-art oplossing voor het plaatsen of maken van video of audio. Al het materiaal dat nog in gebruik is op de Streaming Media Dienst zal begin januari 2021 gemigreerd worden naar Kaltura. Binnen Kaltura heb je de mogelijkheid om medestudenten co-eigenaar te maken van je videomateriaal. Volg de nadere berichtgeving over het precieze verloop van het migratietraject en wat dit betekent voor het aanpassen van de verwijzingen naar het Streaming Media Dienst-materiaal in bijvoorbeeld Canvas.

Planning van de migratie

In grote lijnen ziet de planning van de migratie er als volgt uit:

  • 4 januari 2021 9:00 uur: afsluiten uploadmogelijkheid binnen de Streaming Media Dienst
  • Begin januari 2021: migratie videomateriaal naar Kaltura
  • Begin januari – 3 mei 2021: aanpassen links in Canvas die verwijzen naar de Streaming Media Dienst
  • 3 mei 2021: alle oude links naar materiaal op de Streaming Media Dienst werken niet meer
  • 3 mei – 1 juli 2021: ruimte om eventuele fouten te herstellen of ontbrekende bestanden alsnog over te zetten

Uploaden naar de Streaming Media Dienst vanaf 4 januari 2021 niet langer mogelijk

De migratiefase start met het afsluiten van de uploadmogelijkheid voor de Streaming Media Dienst. Dit is noodzakelijk omdat begin januari al het materiaal wat nog in gebruik is in zijn geheel naar Kaltura gemigreerd wordt. Na de migratie zal het materiaal in MyMedia in Kaltura en Canvas terug te vinden zijn. De sluiting houdt ook in dat vanaf 4 januari er geen wijzigingen meer aangebracht kunnen worden op de Streaming Media Dienst.

Vanaf 3 mei werken links naar videomateriaal in Streaming Media Dienst niet meer

Je hebt van medio januari tot 3 mei de mogelijkheid om links naar materiaal op de Streaming Media Dienst aan te passen. Vanaf 3 mei zullen deze links niet meer werken, omdat dan de Streaming Media Dienst ook voor viewing uitgezet zal worden. Heb je een grote hoeveelheid links die aangepast moeten worden? Dan kun je op ondersteuning rekenen bij het aanpassen van deze links. We hebben een overzicht van alle gebruikers die dit betreft en we zullen binnenkort contact met hen opnemen. 

Handleidingen en meer informatie over Kaltura

Kijk voor handleidingen en meer informatie over het gebruik van Kaltura op video.uva.nl onder 'Help' of 'Live support' of volg deze link.

Vragen?

Mocht je op dit moment met vragen zitten over de migratie van de Streaming Media Dienst of Kaltura dan kun je contact opnemen met streamingmedia-icts@uva.nl.