De uitslag van de studentenraadsverkiezingen in juni blijft gehandhaafd. Een bezwaar van een van de partijen is ongegrond verklaard, omdat het onvoldoende aannemelijk is dat er stemmen gekocht zouden zijn. Dit concludeert het Centraal Stembureau na onderzoek en na het horen van alle partijen.

Het stembureau heeft onderzocht of zich tijdens de verkiezingen onregelmatigheden hebben voorgedaan en of die onregelmatigheden van invloed zijn geweest op de uitslag. Het Stembureau concludeert dat 'op geen enkele wijze aannemelijk is geworden dat er  stemmen zijn gekocht of dat anderszins sprake zou zijn van het plegen van strafbare feiten'.

Verschillende partijen hadden tijdens de verkiezingsperiode geprobeerd via online  ‘weggeefacties’ studenten te bereiken en te motiveren te gaan stemmen. Het stembureau schrijft niet volledig voorbij te kunnen gaan aan de context van de verkiezingen, waarbij niet op de campus campagne kon worden gevoerd. 'Begrijpelijk is dat partijen zochten naar wegen om studenten te bereiken en middelen om hen ertoe te bewegen gebruik te maken van hun stemrecht.' Daarbij hebben zich echter 'geen onregelmatigheden voorgedaan die de uitslag hebben beïnvloed'.