De UvA sponsort op zondag 18 oktober voor het zesde jaar op rij het Brainwash Festival. Een filosofisch festival in het hart van Amsterdam. Een denkfestival waar de meest baanbrekende ideeën en de spannendste denkers alsnog een platform krijgen, zij het met een kleiner publiek, op intiemere locaties. Dit jaar vind dit event plaats in de vorm van Brainwash Wanderlust; een exclusief wandelfestival waar de vertraging wordt opgezocht en er (binnen de 1,5-meterrichtlijnen) weer samen wordt gekomen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze Wanderlust-editie van het Brainwash Festival maak je een wandeling naar vier bijzondere locaties. In groepjes van vijftien loop je een unieke route langs talks, performances en gesprekken.

Wat je precies gaat beleven, dat merk je pas op 18 oktober. Maar wat we zeker weten: aan het einde van dit in totaal bijna vier uur durende programma ben je intellectueel wakkergeschud én uitgewaaid.

Ook is er een online programma samengesteld wat te volgen is via Brainwash Digital. Toegangskaarten hiervoor zijn nog te bestellen via de website.

Verloting van kaarten

De UvA draagt bij door de Agnietenkapel hiervoor beschikbaar te stellen. De UvA mag als officiële partner 2 kaarten voor het ochtendprogramma van Brainwash Wanderlust + 20 kaarten voor Brainwash Digital verloten onder ingeschreven UvA-studenten. Aanmelden voor loting kan t/m zondag 27 september. Uiterlijk donderdag 1 oktober ontvangen de studenten die zijn ingeloot een bericht.

Wie doen er mee?

Aan Brainwash Wanderlust doen meer dan 150 schrijvers, theatermakers, wetenschappers en filosofen mee die samen 144 programma’s neerzetten op één dag. Iedere route bestaat uit 4 van deze programma’s.