Bericht van het CvB aan alle studenten aan het begin van het nieuwe collegejaar.

Beste studenten,

Jullie zijn gestart met een nieuw collegejaar, maar niet zoals het zou moeten zijn: op locatie, een drukke universiteit, met medestudenten en docenten. In plaats daarvan zitten jullie een groot deel van de tijd achter een scherm.

De UvA doet er alles aan om dat zo goed mogelijk te laten verlopen: docenten werken hard om online onderwijs op een nieuwe, interactieve manier vorm te geven en jullie zo goed mogelijk bij te staan. Tegelijk gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat online onderwijs het niet haalt bij direct contact. Het is moeilijker elkaar te leren kennen en contacten te onderhouden en dat heeft een grote impact.

Studeren doe je niet altijd alleen, het is ook teamwork. Het is niet in je eentje achter je computer zitten en een college volgen. Het is overleg, discussie, advies, met elkaar optrekken. Dat gaat allemaal niet goed online, en dat realiseren wij ons heel goed.

Om die reden hebben wij afgelopen vrijdag een oproep gedaan in Nieuwsuur, met de vraag aan het kabinet om het Outbreak Management Team te laten onderzoeken of er op een veilige manier toch meer ruimte kan zijn voor fysiek onderwijs op de campus. Uiteraard zien wij tegelijk dat het aantal besmettingen onder studenten oploopt. Het is daarom extra belangrijk om ons aan de RIVM-richtlijnen en wij roepen jullie ook op om dat te blijven doen.

Wij blijven in elk geval investeren in nieuwe mogelijkheden voor online onderwijs en uitbreiding van de ondersteuning voor online onderwijs. Wij hopen dat dit tijdelijk zal zijn en dat het – in deze moeilijke periode – voor jullie lukt om je weg te vinden, je studie bij te houden en de contacten te maken die zo belangrijk zijn tijdens je studietijd.

Het College van Bestuur,

Geert ten Dam