Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De nieuwe voorzitter zal gedurende het eerste semester van het academisch jaar het voorzitterschap op zich nemen, met uitzondering van de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 21 september. Deze bijeenkomst wordt voorgezeten door Jan Willem Duyvendak, die net als Rath hoogleraar Sociologie aan de UvA is. Na het eerste semester kiest het forum – middels stemming - zelf een voorzitter.

Aanleiding voor Raths vertrek is dat hij voor onderzoek de komende tijd veel in het buitenland zal zijn. ‘Ik heb het voorzitterschap met plezier vervuld in de overtuiging dat het forum een zinvolle institutie is. De leden, die de komende periode actiever bij het forum betrokken zullen worden, wens ik alle goeds en veel wijsheid’, schreef Rath aan de leden.

Het programma voor de bijeenkomst op 21 september in de Zuiderkerk is nog in de maak en wordt binnenkort bekend gemaakt, zo ook de precieze vorm. Waarschijnlijk wordt ervoor gekozen om het plenaire gedeelte ook van afstand toegankelijk te maken via Zoom, waarna de digitale deelnemers – ook in Zoom – in groepjes verder met elkaar in gesprek kunnen.