Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 31 augustus start je met je nieuwe studie of je volgende studiejaar. Dit jaar doen we een aantal dingen anders dan anders. Thuis studeren blijft de norm. Een deel van de colleges wordt wel op de campussen gegeven. Om veilig te kunnen studeren en colleges te kunnen volgen, zijn alle gebouwen en les- en werkruimten ingericht op 1,5 meter. Dat betekent dat waar nodig éénrichtingsverkeer geldt en in- en uitgangen zijn gescheiden.

Ben je nieuw aan de UvA? Upload dan zo snel mogelijk je pasfoto voor je collegekaart. Alleen met je kaart heb je toegang tot de gebouwen. www.mijnuvapas.nl.

Om veilig te kunnen studeren vragen we je om je aan onderstaande afspraken te houden:   

  • Kom alleen naar de UvA als je college hebt. Studieplekken zijn alleen in de UB beschikbaar, reserveren verplicht. Verlaat na je laatste college het gebouw, blijf niet hangen! Op deze manier kan het andere onderwijs ongehinderd doorgaan binnen de RIVM-richtlijnen; 
  • Neem altijd je collegekaart mee om in- en uit te checken. Zo weten we hoeveel mensen in de gebouwen zijn en kunnen we veilig werken. 
  • Kom als dat kan met de fiets, brommer/scooter of lopend, zodat we het openbaar vervoer ontzien. 
  • Volg de aanwijzingen en looproutes. Minder dan zes verdiepingen? Neem dan de trap. 
  • Help mee de gebouwen schoon te houden. Laat je plek na gebruik schoon achter. Schoonmaakspullen zijn aanwezig. 

En verder gelden natuurlijk de RIVM-richtlijnen: 

  • Blijf thuis als jij (of een van je huisgenoten) verkouden bent of koorts hebt 
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was regelmatig je handen
  • Nies of hoest in je elleboog 

Schone gebouwen 

Alle gebouwen worden extra schoongemaakt. Hieraan kun je zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Laat je plek schoon achter als je weg gaat. Schoonmaakmateriaal is verkrijgbaar bij de recepties van de gebouwen of (op sommige locaties) bij servicepunten. 

Restaurants 

De restaurants zijn open, maar werken wel anders dan je gewend bent. Je kunt hier eten en drinken halen, maar het is niet toegestaan om in grote groepen samen te gaan lunchen. Let dus goed op de bordjes en volg de aanwijzingen op van het personeel. 

Hoe werkt het in de gebouwen?  

In alle gebouwen zijn routes aangebracht om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Volg deze aanwijzingen op, ook in de liften en toiletten. Bij de ingangen staan hosts die de toegang tot de gebouwen begeleiden. Volg hun aanwijzingen op. 

Meer weten? Kijk op de studentensite