Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Bij de UvA willen we op een andere meer duurzame manier afval gaan scheiden. In de gebouwen A, B, C, D start vanaf 1 september een pilot.

Waste it right
Waste it right Pilot afval scheiden Science Park

Wat gaat er gebeuren

Op de begane grond en de eerste verdieping van gebouwen A, B, C, D zijn nieuwe afvalbakken geplaatst. Vanaf september wordt vier maanden lang getest of het afval op een andere manier kan worden gescheiden. Afval kun je weggooien in bakken voor GFT en etensresten, koffiebekers, papier, plastic verpakkingen, blik, drinkpakken en rest afval. Op en bij de afvalbakken vind je informatie waarop staat aangegeven wat waar in hoort. De bestaande algemene afvalbakken op deze verdiepingen zijn verwijderd. 

 

Pilot afval scheiden Science Park
Pilot afval scheiden Science Park

Waarom testen?

De UvA heeft de ambitie om pionier te worden op het gebied van duurzaamheid. Een circulaire manier van omgaan met afval draagt hieraan bij. Het doel? Het verlagen van de productie van afval. Met het afval dat er wel is, wordt gestreefd naar een zo duurzaam mogelijke manier van afvalverwerking. Circulariteit, ofwel het hergebruik van grondstoffen, is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Op verschillende locaties worden diverse manieren van afval scheiden getest. Op basis van deze gegevens wordt gekeken welke wijze het beste werkt bij de UvA. Vanaf de zomer 2021 wordt de nieuwe manier van afval scheiden op alle UvA-locaties ingevoerd.

Vragen of meer informatie

De komende maanden houden we je op de hoogte van deze ‘Waste it right’ campagne via nieuwsberichten op deze website. Nu al vragen? Neem contact op met de Servicedesk Facility Services.

T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl