Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'De nieuwe maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd om de gevolgen van het coronavirus te beperken, hebben ook voor de UvA grote gevolgen. Zo is er besloten dat al het onderwijs deze maand zoveel mogelijk digitaal zal worden aangeboden, thuiswerken wordt aangeraden en grote evenementen – zoals de Bachelordag – worden afgelast.

Gevolgen onderwijs

Vanaf vrijdag 13 maart vindt er, in elk geval tot het eind van deze maand, geen onderwijs op locatie plaats aan de UvA. Al het onderwijs zal in de komende periode zoveel mogelijk digitaal worden aangeboden. Op de kortst mogelijke termijn volgt hier nadere informatie over.  

De geplande tentamens gaan deze maand niet door, behalve als er tentamens zijn die op afstand kunnen worden afgenomen. De UvA vindt dat dit geen invloed zou mogen hebben op je studievoortgang en we doen ons uiterste best om een passende oplossing te vinden. Voor nadere informatie raden we je aan om Canvas goed in de gaten te houden.

Het is de bedoeling dat hierover zo spoedig mogelijk meer informatie volgt. Deze zullen wij dan communiceren via uva.nl/coronavirus, in Canvas en/of via je opleiding.

Stageactiviteiten kunnen mogelijk wel doorgang vinden, afhankelijk van de locatie. Dit is ter individuele beoordeling van de stagiair en de stageplaats.

Mochten er specifieke besluiten worden genomen die betrekking hebben op je opleiding of afdeling, dan word je hierover nog nader geïnformeerd. Ben je student geneeskunde of tandheelkunde, dan gelden speciale regels en richtlijnen. Deze zijn te vinden op Tulp Intranet en Actanet.

Gevolgen evenementen

Alle UvA-evenementen worden afgezegd, ongeacht de locatie. Ook dit heeft grote gevolgen. Eerder werd al besloten de bachelordag af te gelasten, maar tot en met 31 maart kunnen bijvoorbeeld ook oraties en congressen geen doorgang vinden. Evenementen van studieverenigingen vallen ook onder deze maatregel. Op dit moment is de verwachting dat promoties doorgang kunnen vinden, zij het in kleine kring.

Gevolgen thuiswerken en onderzoek

Voor alle medewerkers geldt het advies om zo veel mogelijk thuis te werken. Dit vereist afstemming met je leidinggevende. De gebouwen van de UvA blijven wel open, onder andere omdat op bepaalde plekken het lopende onderzoek en andere activiteiten fysieke aanwezigheid vereist.

Medewerkers met verkoudheid, hoesten of koorts moeten thuis blijven.

De capaciteit van de VPN wordt uitgebreid, zodat het ook vanuit huis mogelijk is om verbinding te maken met netwerkschijven, SAP, Corsa en andere systemen. Hierbij geldt wel het dringende verzoek om de VPN-verbinding niet onnodig ongebruikt open te laten staan. Uiteraard adviseren wij iedereen om je laptop mee naar huis te nemen.

Vragen

Er zijn nog veel vragen en issues te beantwoorden en op te lossen. Via de website, nieuwsbrieven en Canvas blijven we iedereen zo snel mogelijk informeren.