Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De UvA houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten. Ga naar uva.nl/coronavirus voor updates.

uva.nl/coronavirus

Italië

Op de website van het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek is aangekondigd dat in drie provincies, te weten Lombardije, Veneto en Emilia-Romagna alle onderwijsactiviteiten in elk geval tot en met 29 februari zijn opgeschort. De UvA heeft in deze provincies met 7 partneruniversiteiten uitwisselingsovereenkomsten. We nemen contact op met alle uitwisselingsstudenten die zich thans bij een van de 7 partnerinstellingen bevinden. Ook zoeken we contact met medewerkers die voor studie of onderzoek in een van deze regio’s verblijven. Reisbewegingen zijn in elk geval  t/m 29 februari afgeraden voor de 3 provincies.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de betreffende regio aangescherpt, zie https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/zakendoen/reisadvies

China

De UvA raadt studenten en onderzoekers voorlopig af naar China te reizen. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in de Chinese stad Wuhan zijn onze partneruniversiteiten in verschillende Chinese steden momenteel gesloten voor onderwijs en onderzoek. De UvA heeft zoveel mogelijk contact met studenten en medewerkers die zich al in China bevinden.

Binnenkort voor studie of werk naar China?

Medewerkers en studenten die plannen hebben om naar China te gaan, adviseren we om niet af te reizen. Raadpleeg ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies.

Gelet op de reisbeperkingen in veel Chinese steden, is het mogelijk dat sommige in Amsterdam verblijvende Chinese studenten niet volgens plan terug kunnen reizen naar huis of naar de eigen universiteit. Zij kunnen contact opnemen met Amarins Renema.

Wat moet ik doen als ik onlangs in China ben geweest? 

Inkomende studenten vanuit China zijn voorlopig gewoon welkom. Wel adviseren we studenten en medewerkers die recent in Wuhan of provincie Hubei zijn geweest of in nauw contact hebben gestaan met personen uit Wuhan of de provincie Hubei die ziekteverschijnselen vertonen, met spoed per telefoon of e-mail contact op te nemen met de eigen huisarts of Bureau Studentenartsen.

Chinese uitwisselingsstudenten die momenteel in Amsterdam verblijven en onlangs naar China hebben gereisd, wordt ook geadviseerd per telefoon of e-mail contact op te nemen met de huisarts als er sprake is van ziekteverschijnselen die overeenkomen met die van het coronavirus (je voelt je ziek met koorts dat wil zeggen 38 graden celsius of hoger, hoesten of ademhalingsproblemen of kortademigheid).

Meer informatie

Met studenten die via het Global Exchange Programme van de UvA van en naar China, Hong Kong SAR en Taiwan reizen (semester 1 en 2) is contact gelegd. 

Algemeen

UvA volgt adviezen RIVM

De meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus lees je op de website van het RIVM. Het RIVM monitort de situatie in Nederland en geeft adviezen via https://www.rivm.nl/coronavirus. De UvA houdt die adviezen samen met andere Nederlandse universiteiten nauwlettend in de gaten.

Reisadviezen

Iedereen die naar het buitenland reist, adviseren we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten te houden via: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/.

Wat kunnen mensen doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes