Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Tien ideeën voor een nieuw keuzevak worden vanaf vandaag voorgelegd aan studenten van de UvA. Breng je stem uit en bepaal welke voorstellen doorgaan naar de finale.

Zo bepaal jij mede welk vak volgend jaar wordt aangeboden als interdisciplinair keuzevak aan de UvA. De vijf voorstellen met de meeste stemmen gaan uiteindelijk door naar de finale op donderdag 28 november.  

Maar liefst 51 innovatieve ideeën kreeg het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) dit jaar ingestuurd voor de Create a Course Challenge. De ideeën zijn uitgewerkt, hebben vorm gekregen en tien zijn er door naar de volgende ronde.  

UvA studenten kregen de afgelopen maanden de kans zelf een voorstel te doen voor een nieuw te ontwikkelen vak in de Create a Course Challenge. In totaal stuurden 51 studenten hun idee in en werkten 14 hiervan dit concreet uit.

De selectiecommissie heeft uit deze voorstellen een top 10 gekozen. De selectie is gebaseerd op interdisciplinariteit, maatschappelijke relevantie en creativiteit. Daarbij is gekeken naar de invulling van de bijeenkomsten en het vernieuwende karakter van de werk-en toetsingsvormen. 

De top 10 van 2019

  • The politics of fashion 

  • Post-humans in the Anthropocene: a relational inquiry into humanity futures, other species, and the environment 

  • Prototyping the future of media: the crash course in the latest tech trends 

  • Cash rules everything around me 

  • Environ mental health 

  • Dutch footprint 

  • The meaning of life in a world without work 

  • (Ir)rationality of man: foundations of good decision-making; living the experiments 

  • The pharmaceutical industry: what are the limits? 

  • Science, open up! Open science in different disciplines

Meer info

Lees hier een uitgebreide beschrijving

Of stem direct voor jouw favoriet

Hoe stem ik? 

Iedereen met een UvA ID kan online op zijn of haar top 3 stemmen. Door dit te doen, geef je drie punten aan jouw nummer één, twee punten aan nummer 2 en één punt aan jouw nummer drie. Wees er alert op dat je maar één keer je stem uit kan brengen. Stemmen kan tot maandag 18 november 12:00. 

De finale 

Tijdens de finale-avond bepaalt een deskundige jury, welke inzending beloond wordt met de realisatie van het vak. De winnaar mag daarna direct aan de slag als student-assistent bij de ontwikkeling van het vak dat in het eerste semester van 2020-2021 wordt aangeboden als keuzevak bij het IIS. Kom langs bij de finale op donderdag 28 november van 17.30 tot 19.30 uur op de Brug, Roeterseiland. Na de finale proosten we met zijn allen op de winnaar! 

Winnaar vorig jaar 

Vorig jaar werd de Challenge gewonnen door Julie Maas (International Lifestyle Studies), Nils Boonstra (Bèta-gamma), Ida van Koolwijk (Sociologie) en Tijmen Kuyper (Sociale Geografie). Hun vak Biotechnologie: van medicijn tot Frankenstein wordt op dit moment aangeboden door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies.