Elk jaar wordt de Robbert Dijkgraaf Essayprijs uitgereikt op het Gala van de Wetenschap. Medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen kunnen t/m 28 oktober 2019 een essay indienen.

Robbert Dijkgraaf EssayPrijs 2017
Robbert Dijkgraaf. Afbeelding: Mokerontwerp

Thema: Wetenschap, ethiek en wetgeving. Als alles kan, wat mag er dan en wie bepaalt dat?

New Scientist, AD en Folia roepen medewerkers, studenten en alumni van Belgische en Nederlandse onderwijsinstellingen op om een essay te schrijven binnen het thema: Wetenschap, ethiek en wetgeving. Als alles kan, wat mag er dan en wie bepaalt dat?

Deadline

Essays (in het Nederlands) van maximaal 600 woorden kunnen tot en met 28 oktober 2019 worden gemaild naar c.r.deboer@uva.nl.

Het winnende essay verschijnt in New Scientist en Folia en de winnaar krijgt een prachtige prijs.