Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Sinds 2015 wordt het UvA-gebouw genaamd ‘BG5’, gelegen aan de Oudezijds Achterburgwal 233-237 en de Vendelstraat 7, tijdelijk beheerd door Ad Hoc. Een veertigtal ondernemers heeft hier onderdak gevonden. Om een ontmoetingsplek te creëren voor deze ondernemers, UvA -studenten en -werknemers en bewoners uit de buurt, is er voor gekozen om een koffiebar / co-working ruimte te creëren in de Piramide-zaal van BG5.

Prisma koffiebar

De koffiebar genaamd Prisma wordt beheerd door het Amsterdams bedrijf Badeta met een eigen branderij in De Pijp. Het is de bedoeling dat de koffiebar hier voor de komende twee jaar gevestigd blijft tot het pand een nadere invulling krijgt voor onderwijs en onderzoek voor de UvA.

Openingstijden

De eerder in de gemeentelijke publicatie gecommuniceerde ruime openingstijden voor de koffiebar komen niet overeen met de inzet van de exploitant, noch met die van de UvA. De openingstijden van de Prisma koffiebar dienen te passen binnen openingstijden van het UvA gebouw zelf, te weten: maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De intentie van Prisma zelf is door de week om 08.00 uur te openen en vooral op donderdag en vrijdag tot 20.00 uur geopend te zijn. Bij afgifte van een exploitatie en/of terrasvergunning kan de gemeente in principe nadere eisen stellen aan openingstijden, terras en kan zij eventueel een maatwerkvergunning verlenen.

Bijeenkomst voor de buurt

Op 7 augustus is er voor de direct omwonenden een bijeenkomst gepland. Doel van de bijeenkomst is om een tipje van de sluier op te lichten over wat er in BG5 gebeurt en de functie van het koffiepunt daarin. Dit onder andere om nader kennis te maken en ideeën uit te wisselen om de koffiebar en het UvA-gebouw in zijn geheel meer onderdeel van de buurt te laten worden. Omwonenden zijn voor deze bijeenkomst per brief uitgenodigd.

Vragen?

Contact: Niels Muller / Erik Derksen
Email: amsterdam@adhocbeheer.nl
Telefoonnummer: 020 - 676 96 81