De genomineerden voor de UvA-scriptieprijs 2019 zijn bekend. Van zes faculteiten dingt een student mee naar de prijs, die op de Universiteitsdag op 15 juni wordt uitgereikt door Abdelkader Benali.

UvA-scriptieprijs

De genomineerden

• Inge Daemen (FMG) onderzocht de EMDR-groepstherapie, een behandelmethode voor trauma's gebaseerd op oogbewegingen, bij voormalig kindslaven in India.
  • Weixuan Li (FGw) bestudeerde de schilderkunst en -productie in de Gouden Eeuw aan de hand van historische databases.
  • Linde Titulaer-de Baaij (UvA-AMC) onderzocht of het beter is om tijdens het inleiden van de bevalling direct te starten met weeënopwekkers of om te wachten zodat de bevalling spontaan op gang kan komen.
  • Stefanos Tyros (FEB) onderzocht het gevolg van bezuinigingen op Nederlandse pensioenen.
  • Jan van Vegchel (FdR) bestudeerde het ‘recht van antwoord’, waarmee mensen kunnen reageren op mediapublicaties met onjuiste of onvolledige feiten.
  • Amber Woutersen (FNWI) bestudeerde  de evolutie van de Nitratria-struikjes in Azië, Australië en kustregio’s van de Middellandse Zee en die aanwijzingen kunnen geven over klimatologische verandering.

Jury en prijsuitreiking

De jury bestaat uit de decanen van de UvA-faculteiten, die inzendingen beoordelen op wetenschappelijke kwaliteit en originaliteit.

De winnaar wordt bekendgemaakt op de Universiteitsdag op 15 juni. Schrijver Abdelkader Benali (Honorary Fellow FGw) reikt de prijs van 3.000 euro uit. De andere genomineerden ontvangen 1.000 euro.