Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Met ingang van 15 mei 2019 is Omar Ramadan door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de UvA. De benoeming is voor een periode van vier jaar.

Ramadan is op voordracht van de medezeggenschap van de UvA benoemd en geniet, volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW), ‘het bijzonder vertrouwen van de medezeggenschap’. Hij neemt deze rol over van Edith Hooge die haar zittingstermijn niet kon voltooien vanwege een nieuwe functie, per 1 januari 2019, als voorzitter van de Onderwijsraad.

Over Omar Ramadan

Omar Ramadan (1976) studeerde zowel Politicologie als Filosofie aan de UvA. Tegelijkertijd was hij voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA. Na zijn studies was hij woordvoerder voor pers en politiek bij de Algemene Rekenkamer. Ramadan was lid van de Nationale Conventie, een staatscommissie bestuurlijke vernieuwing. In 2003 begon hij als senior adviseur bij RadarAdvies, bureau voor sociale vraagstukken, waar hij sinds 2009 directeur is. Sinds 2012 is hij tevens directeur van het Radicalisation Awareness Network Centre of Excellence (RAN CoE), waarmee de Europese Commissie haar inzet bundelt om gewelddadig extremisme te bestrijden. Ramadan was eerder (vice)voorzitter van de Raad van Toezicht van ROC Mondriaan voor beroepsonderwijs in Den Haag, !WOON voor bewonersondersteuning in Amsterdam en Youké voor jeugdhulp in Utrecht.

Roeland Voorbergen, voorzitter van de Centrale Studentenraad (CSR): ‘Omar Ramadan is een ervaren toezichthouder, sterk verbonden met de stad Amsterdam en hij heeft affiniteit met de medezeggenschap. Vol vertrouwen kijken wij als medezeggenschap er naar uit om met hem samen te werken.’