EN uva.nl

Docent Romaanse talen en culturen Elio Baldi is UvA’s Docent van het Jaar 2019. Dat werd bekend gemaakt op de UvA Onderwijsdag van dinsdag 28 mei.

Foto: Wouter van der Wolk

Studenten zijn te spreken over zijn enorme kennis en de aanstekelijke manier van lesgeven: ‘Hij praat met zoveel passie over literatuur en cultuur dat het altijd fijn is om naar hem te luisteren.’

Samen met studenten van de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie maakte rector magnificus Karen Maex de winnaar bekend, nadat eerst nog eens alle faculteitswinnaars in het zonnetje werden gezet.

Elio Baldi krijgt als winnaar een carte blanche om naar eigen inzicht een cursus bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies te ontwerpen.

Faculteitswinnaars Foto: Wouter van der Wolk
Lees het juryrapport

Gewogen gemiddelde

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Na weging kwam Elio Baldi als UvA-brede winnaar van de verkiezing uit de bus.

Over de verkiezing

Dit jaar konden UvA-studenten tussen dinsdag 2 en dinsdag 9 april online een stem uitbrengen. Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. De UvA organiseert daarom in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar verkiezing. Gedurende het nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Vorige winnaars

Vorige winnaars waren Frank Nack, Antoinette Muntjewerff, Bas de Bruin, Joris Marée, Mieke Mulder, Jan van Maarseveen, Gerben Moerman, Sander Bais, Peter Starreveld, Mathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.