Nog altijd hebben 663.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Daarom realiseren UvA en HvA in samenwerking met MAAS via MADE BLUE schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Voor elke liter koffie of thee die gezet wordt in de koffiemachines bij de UVA en HVA, doneert MAAS één liter schoon drinkwater aan ontwikkelingslanden via Made Blue*. Een liter voor een liter.

In 2018 werd op deze manier maar liefst 640.591 liter gedoneerd door de UvA en HvA. Hiermee:

• hebben 64 kinderen op school voor de komende 10 jaar toegang gekregen tot schoon drinkwater op school om te drinken, handen te wassen en schoon eten te nuttigen (4 liter per kind per schooldag);
  • hebben 2 gezinnen van gemiddeld 5 personen gegarandeerd 10 jaar lang toegang tot schoon drinkwater om te drinken, wassen en koken (20 liter per persoon per dag).

*Made Blue heeft als missie zoveel mogelijk mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot schoon drinkwater. Daarom maken zij op een ondernemende manier en via verschillende programma’s water van water).