In de afgelopen weken is het College van Bestuur op verschillende manieren in gesprek gegaan met de universitaire gemeenschap over het concept voor het diversiteitsbeleid van de UvA.

Het CvB heeft het concept voor het diversiteitsbeleid in maart besproken met het UniversiteitsForum en de Senaat. Het concept is ook beschikbaar gesteld via het online platform denkmee.uva.nl. Daar konden medewerkers en studenten van 12 maart tot 14 april reageren op de geformuleerde uitgangpunten en voorstellen. Via het platform zijn in totaal 45 reacties ontvangen. Het CvB bedankt iedereen die heeft gereageerd voor het meedenken en de bijdragen aan de vorming van het UvA-brede kader voor diversiteitsbeleid.

De reacties die in de consultatie naar voren zijn gekomen, worden verwerkt in een vast te stellen beleidskader, dat vervolgens samen met de opbrengst van de consultatie wordt voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad en de Centrale Studentenraad. De definitieve vaststelling van het UvA-brede kader voor diversiteitsbeleid is beoogd vóór de zomer van 2019.