De gebouwen van de UvA horen voor alle studenten en medewerkers goed toegankelijk te zijn, ook voor mensen met een fysieke beperking. Een jaar geleden is Facility Services gestart met het project Fysieke Toegankelijkheid om extra aandacht te besteden aan de toegankelijkheid van de gebouwen en deze, waar nodig, te verbeteren.

Welke aanpassingen zijn gedaan?

Het afgelopen jaar is op verschillende plekken op Roeterseiland geïnventariseerd waar het beter kan. Naar aanleiding hiervan zijn de afgelopen maanden verschillende (bouwkundige) aanpassingen verricht. De komende tijd gaan we hiermee door. Wat is er zoal aangepakt?

• Op REC-A en REC-BCD zijn de trappen voorzien van visuele markeringen voor mensen met een beperkt visueel vermogen.
  • Op REC-A en REC-BC is aanvullende bewegwijzering aangebracht om de route naar de grote collegezalen voor de rolstoelgebruikers duidelijker te maken.
  • Op REC-BC en REC-E zijn zware deuren voorzien van elektrische drangers. De deuren van hoorcollegezalen in REC-A en REC-C worden tijdens de collegeluwe zomerperiode aangepakt.
  • In de hoorcollegezalen van REC A en REC C is ringleiding aanwezig en werkend. In zaal C.002 wordt in de zomerperiode ringleiding geplaatst.
  • Een aantal toiletten is voor een klein percentage rolstoelgebruikers niet optimaal ingericht. Na afstemming met de Arbo-coördinator en het Student for Disability Platform is besloten om de toiletten niet te verbouwen. In de betreffende toiletten zijn posters opgehangen met een verwijzing naar een ruimer rolstoeltoegankelijk toilet.
  • In REC-B is één toilet geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers die gebruik maken van een tillift.
  • De liften worden voorzien van uitklapstoeltjes en spiegels, dit zijn hulpmiddelen voor mensen met een motorische beperking.

Tips of suggesties: hoe kan het (nog) beter?

Heb jij vragen over de toegankelijkheid van onze gebouwen? Of heb je suggesties hoe we de bereikbaarheid van de gebouwen, de ruimten of voorzieningen kunnen optimaliseren?

We horen graag van jou! Stuur een mail naar: toegankelijk-fs@uva.nl.