De actiegroep Students for Climate NL organiseert donderdag 25 april een Nationale Studentenstaking voor het Klimaat. De actie wordt gesteund door verschillende studentenpartijen en milieuorganisaties. Zij roepen studenten in het hele land op te gaan staken en naar Amsterdam te komen. De klimaatstakers verzamelen om 13 uur op De Dam.

De UvA heeft sympathie voor de maatschappelijke betrokkenheid van studenten en draagt het initiatief van Students for Climate voor een duurzamer wereld een warm hart toe. Onlangs onderschreef de UvA als eerste universiteit de Klimaatbrief waarin wetenschappers universiteiten opriepen een ambitieus klimaatbeleid te ontwikkelen.

Onderwijs en tentamens gaan door

Colleges en geplande tentamens gaan wel gewoon door. Als studenten met verplichte colleges op 25 april deel willen nemen, dan kan dat in overleg met de desbetreffende docent. Voor tentamens geldt geen dispensatieregeling.