Vorig jaar april nam het CvB het besluit om op het REC een flexibel onderwijsgebouw van 300 tot 1000 zitplaatsen te realiseren. De faculteiten op het REC hadden aangedrongen op deze bouw gelet op de sterke toename van studenten de afgelopen vijf jaar.

De vergunningaanvraag voor dit gebouw loopt al enige tijd. Echter, gelet op sterk gestegen bouwkosten heeft de stuurgroep REC (waarin de decanen van FEB, FMG en FdR zitting hebben) geadviseerd om naast het eerste ontwerp de mogelijkheden van een eenvoudiger ontwerp te verkennen. Daarmee is niet gezegd dat het eerste ontwerp er niet zal komen. Na vergelijking van de twee ontwerpen zal de stuurgroep het CvB adviseren over de gewenste keuze.

Ook andere bouwprojecten van de UvA zullen zo nodig nog eens tegen het licht worden gehouden. Hiermee wil het CvB een duidelijk signaal afgeven; we bouwen naar behoeften van onderwijs en onderzoek, maar dit mag niet ten koste gaan van onderwijs en onderzoek op de UvA.

De definitieve beslissing over het bouwplan zal naar verwachting voor de zomer worden genomen.

Voor meer informatie of vragen stuur je mail naar huisvestingsontwikkeling@uva.nl.