Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op de drukste plekken in de stad gelden parkeerregels voor fietsen en scooters. Op die plekken mag je alleen in een rek, vak of stalling parkeren. Als je je fiets gewoon op straat zet kan deze worden verwijderd. Scooters riskeren een boete.

Rondom de Roetsereilandcampus gelden deze regels van de gemeente ook. Het is geweldig dat nu zo’n 80% van de fietsers en bromfiets/scooterrijders parkeert in de stallingen van de UvA of in de rekken op straat. Graag attenderen we ook de overige 20% op de parkeerregels die de gemeente hanteert.

Waarom fiets(scooter)parkeerregels?

Iedereen in Amsterdam weet:  de druk op de openbare ruimte is groot. We zijn met veel en de openbare ruimte moet vrij blijven. Daarom is het belangrijk dat je je fiets parkeert op de juiste plek: in een rek, vak, of stalling. Zo blijft de drukke openbare ruimte opgeruimd en veilig en staat jouw fiets of scooter ook veilig.

Handhaving Roetersstraat

De Gemeente Amsterdam maakt binnenkort op meerdere plekken duidelijk zichtbaar waar je wel/niet mag parkeren op de Roetersstraat. Aansluitend gaat de gemeente hier ook handhaven. Fietsen en scooters die verkeerd geparkeerd staan worden door de gemeente verwijderd en naar het gemeentelijk fietsdepot gebracht. Aan het terugkrijgen van je fiets zijn kosten verbonden.

Zorg dat dit jou niet overkomt en parkeer je fiets, brommer of scooter niet zomaar op straat of op de brug, maar zet ‘m in de fietsenstalling onder REC A (ingang Roetersstraat), van REC E of in de stallingen op het terrein van de campus.

Let op: fietsen op de campus, buiten de rekken, worden ook verwijderd.

Help mee om de omgeving van de campus prettiger en veiliger te maken en de overlast voor de buurt tot een minimum te beperken!

Meer informatie

Meer informatie over de regels, het handhaven en het fietsdepot vind je op de website van de Gemeente Amsterdam (nieuw venster).