Op 15 maart wordt door de Algemene Onderwijsbond (AOB) en de vakbond FNV een landelijke stakingsdag georganiseerd. Ook WOinActie heeft laten weten zich bij de staking aan te sluiten.

Colleges

Tijdens de nationale onderwijsstaking van vrijdag 15 maart geldt op de UvA geen aanwezigheidsplicht. UvA-gebouwen blijven gedurende de dag wel open voor degenen die colleges willen geven of volgen. Mochten er colleges uitvallen, verplaatst of overgenomen worden, dan wordt aan medewerkers gevraagd dit goed af te stemmen met collega’s en de faculteit, zodat iedereen op de hoogte kan worden gesteld.

Tentamens

Het is geen tentamenweek, maar op sommige faculteiten zijn wel tentamens gepland. Deze gaan in principe door, de docenten die tentamens hebben en gaan staken is gevraagd binnen hun faculteit naar een oplossing te zoeken om studenten die geleerd hebben niet te duperen. Voor studenten die aan de staking willen deelnemen geldt ook geen aanwezigheidsplicht bij tentamens. In het geval van een gepland tentamen bestaat de reguliere herkansingsmogelijkheid; er is in principe geen extra kans, tenzij de docent anders beslist.