Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In december 2018 heeft ICTS geconstateerd dat een niet-geautoriseerde partij toegang heeft gehad tot een UvA-server. Er is geen indicatie dat persoonsgegevens gelekt zijn, de applicaties op de server zijn wel voor de zekerheid offline gehaald.

Het betreft een server uit 2013, waar enkele applicaties op draaien. Een hacker heeft van een zwakheid in het systeem gebruik gemaakt om binnen te dringen. 

Geen gevoelige gegevens gelekt

Onderzoek door een extern bureau heeft uitgewezen dat er geen aanwijzing is dat de server voor andere doeleinden is gebruikt dan voor het optimaliseren van zoekmachines. Mocht er in de toekomst aanleiding zijn om te vermoeden dat toch persoonsgegevens gelekt zijn, dan zullen wij alle betrokkenen hier direct over informeren.

Systemen afgesloten

De applicaties op de server zijn offline gehaald in december 2018, gedurende het onderzoek. Het externe bureau heeft diverse aanvullende veiligheidsmaatregelen aanbevolen om een dergelijk incident in de toekomst te voorkomen. Alle aanbevelingen zijn direct overgenomen en worden op dit moment tot uitvoer gebracht. 

Meer informatie

Zoals gebruikelijk houden we je via deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen. Je kunt ook contact opnemen met de Servicedesk ICTS via servicedesk-icts@uva.nlof 020 525 1402.