Eind november is de ‘Draag je steentje bij aan veilig werken en studeren’ campagne van start gegaan. Sterke wachtwoorden is het eerste thema, in een reeks aan veiligheidsthema’s, wat behandeld wordt. Op diverse UvA-locaties wordt er met piepschuim stenen een muur gebouwd worden waar je symbolisch je ‘steentje’ bij kunt dragen.

Draag je steentje bij - wachtwoorden NL

Cybersecurity is een thema wat ons allemaal bezig houdt. Wekelijks horen en lezen we hierover in de media. We doen er alles aan om de systemen die onze studenten en medewerkers zo veilig mogelijk te maken. Veilige systemen zijn belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is dat we als gebruikers er veilig mee omgaan.

We zijn in deze tijd allemaal digitaal met elkaar verbonden. Dat is geweldig, maar het maakt ons ook kwetsbaar. Hackers en virussen hebben aan een zwakke plek genoeg om een heleboel schade aan te richten. Daarom is het belangrijk dat we er met zijn allen voor zorgen dat wij niet die ene zwakke plek zijn. De komende tijd geven we medewerkers en studenten simpele tips hoe zij dit kunnen voorkomen.

Zorg dat jij niet die ene zwakke plek bent. Draag je steentje bij door een sterk wachtwoord aan te maken en bescherm zo niet alleen jouw gegevens, maar ook de onderzoeken, studieresultaten en data van alle anderen.

Dat gaat heel makkelijk via uva.nl/draagjesteentjebij. Doe het vandaag nog en draag ook je steentje bij. Dan kunnen we allemaal veilig blijven werken en studeren.

Foto muurtje REC A