Onder leiding van Chief Diversity Officer Anne de Graaf zetten wij als Chief Diversity Officer-team (CDO-team) ons sinds enige tijd in om de UvA inclusiever, gelijkwaardiger en diverser te maken. Er gebeurt al een hoop en we zouden graag een aantal zaken onder de aandacht brengen.

Oproep: mentorprogramma ADP

ADP (Academic Diversity Program) is een mentorprogramma met aandacht voor diversiteit en erkent daarbij de intersectionaliteit tussen gender, cultuur, etniciteit, mentale-en fysieke gezondheid en sociaaleconomische achtergrond. Door middel van dialoog krijgt het gesprek over diversiteit meer diepgang en begrip. ADP probeert studenten daarbij uit te dagen om zich te ontplooien en hun eigen diversiteit te omarmen. Dit zorgt ervoor dat iedere student volledig in zijn/haar kracht wordt gezet en zodoende succesvol de academische studie doorloopt.

Wil je meedoen als mentor of als mentee? Meld je dan aan via uva.nl/adp.

8 november: The State of Diversity at UvA: Meet the CDO TEAM

Maandelijks zullen we een inhoudelijke bijeenkomst organiseren. De eerste daarvan vindt plaats op donderdagavond 8 november. Tijdens deze avond kun je kennismaken met het (werk van het) CDO-team en zullen er paneldiscussies plaatsvinden met gastsprekers Inez Blanca van der Scheer en Zawdie Sandvliet. Na afloop volgt er een borrel.

CREA Muziekzaal
Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam

Meer informatie? Bekijk het evenement op Facebook.

Wil je komen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar diversity@uva.nl.

Gezocht: grafisch designer en fotograaf (betaald)

We zijn op zoek naar een grafisch designer en een fotograaf (mogelijk gecombineerd). Bekijk de vacatures op uvadiversity.blog.

Lancering blog

Sinds 1 oktober onderhouden we als CDO-team een weblog. Hier schrijven we over onze bezigheden en delen we interessante artikelen en evenementen. Daarnaast hopen we dat de blog een plek wordt waar ook andere leden van de UvA-gemeenschap hun stem zullen laten horen. Wil je een gastblog schrijven? Mail dan naar diversity@uva.nl.

Meer informatie diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie

Voor meer informatie over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie binnen de UvA kun je terecht op uva.nl/diversiteit.