Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

De UvA staat voor grote uitdagingen op het gebied van het duurzaam ontwikkelen van campussen. Deelname met de casus ‘verduurzaming Universiteitskwartier’ aan de Clean Energy Challenge biedt mogelijkheden om kennis en ervaringen van ontwerpers en andere creatieve ondernemers te benutten bij het realiseren van die ambities. Als student, medewerker of geïnteresseerde kun je deelnemen aan de challenge.

Afbeelding What Design Can Co Energy Challenge
Afbeelding What Design Can Co Energy Challenge

Clean Energy Challenge 

What Design Can Do (WDCD) en de IKEA Foundation lanceerden begin september de Clean Energy Challenge. In vijf steden - São Paulo, Delhi, Nairobi, Mexico Stad en Amsterdam - worden ontwerpers en creatieve ondernemers uitgedaagd om manieren te vinden voor de productie, distributie en het gebruik van energie in stedelijke gebieden. Gelet op de ambities bij het ontwikkelen van duurzame campussen is de UvA een van de partners van de Nederlandse versie van de Clean Energy Challenge. De UvA daagt studenten en medewerkers uit om hun ideeën in te leveren. De challenge kent aparte categorieën voor studenten, (creatieve) professionals en startups. 

Als aftrap voor de challenge organiseert WDCD op 18 oktober een ‘Energy Jam’; in deze workshop worden deelnemers met verschillende achtergronden samengebracht om inspiratie op te doen voor het insturen van ideeën en plannen voor de Clean Energy Challenge

Plaats en datum EnergyJam

Donderdag 18 oktober, van 14:00 - 18:00 uur in de Tuinzaal, Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam. Kik hier om je aan te melden.