Een functiebeperking of chronische ziekte hoeft geen belemmering te zijn om een studie zo optimaal mogelijk te volgen of een functie uit te oefenen. In sommige gevallen kan echter een aanpassing nodig zijn.

Affiche: Simpleton speelt in Crea
Simpleton in CREA

De UvA biedt daarom verschillende soorten ondersteuning en begeleiding voor medewerkers en studenten met een functiebeperking, chronische ziekte, ad(h)d, autisme of dyslexie.

Om de aandacht voor werken en studeren met een functiebeperking te benadrukken, neemt de UvA deel aan de landelijke Week van de Toegankelijk, die van maandag 1 tot en met zaterdag 6 oktober gehouden wordt.

Op het REC en Science Park kunnen medewerkers en studenten ervaren hoe het is om met  verschillende typen  functiebeperking college te volgen. Het Student Disability Platform is aanwezig om informatie te geven over studeren, promoveren en werken met een functiebeperking en organiseert ook een quiz over dit onderwerp. Ook is er die week een optreden van theatergroep Simpleton waarin de draak gestoken wordt met de huidige maatschappij waarin zoveel moet en waarin alles zo snel gaat.

Kijk voor meer informatie over het programma en de locaties op medewerker.uva.nl/toegankelijkheid of student.uva.nl/toegankelijkheid. Daar vind je ook meer informatie over de ondersteuning die de UvA biedt.