Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Prof. dr. ir. Hans Brug, decaan van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) van UvA, is benoemd tot directeur-generaal van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Hans Brug, decaan FMG
Foto: Daniël Rommens

De ministerraad stemde op vrijdag 1 juni in met de voordracht, op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 10 september, wat betekent dat Brug de UvA begin september zal verlaten.

‘Ik heb de afgelopen jaren voor een bijzonder goede faculteit van een heel mooie universiteit mogen werken’, vertelt Brug. ‘Binnen de faculteit hebben we met elkaar veel weten te bereiken. De unieke kans om het RIVM te gaan leiden, kon ik echter niet weerstaan. Het RIVM is hét instituut waar wetenschap op het gebied van volksgezondheid en milieu samenkomt. In de functie van directeur-generaal komt mijn opgedane ervaring als gezondheidswetenschapper, epidemioloog en bestuurder van VUmc en FMG bijzonder mooi samen.’

Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur, reageert: ‘Ik had graag langer met Hans samengewerkt. Hij is een bijzonder goede decaan en daarnaast een fijne collega. Maar ik begrijp dat hij deze unieke kans niet voorbij laat gaat. De functie van directeur-generaal van het RIVM is hem, met zijn achtergrond in de gezondheidswetenschappen, op het lijf geschreven.’

Het College van Bestuur zal op korte termijn een waarnemend decaan benoemen en een procedure starten voor de werving en selectie van een nieuwe decaan. Medewerkers en studenten zullen hierover op de hoogte worden gehouden.