Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Canvas vervangt vanaf 1 september 2018 Blackboard als digitale leeromgeving. In het tweede semester van het huidige studiejaar is er al in 140 vakken ervaring opgedaan met Canvas op 5 faculteiten.

Canvas

 

Uit een enquête onder deelnemende studenten komt het volgende beeld naar voren:

  • 71 % vindt Canvas intuïtief werken
  • 82 % is neutraal, tevreden of zeer tevreden over Canvas
  • 59 % geeft aan geen instructie nodig gehad te hebben om met Canvas te werken
  • 31 % gebruikt de Canvas app

Ervaring van studenten

2e jaars student Biomedische wetenschappen Niels Reijner volgde al twee vakken in Canvas. Hij is tevreden: ‘Canvas werkt beter en is overzichtelijker dan Blackboard.” Het handigst vindt hij de app: ‘Net als vele andere studenten gebruik ik mijn mobiel constant en mijn laptop niet altijd. Dankzij de app krijg ik notificaties op mijn telefoon en hoef ik niet de hele tijd op mijn laptop te checken of er nog nieuws is.’

Sharon Heijdeman is tweedejaars Bachelorstudent aan de Universitaire Pabo. Het vak Rekenen en Wiskunde 2 werd afgelopen blok in Canvas gegeven. ‘Dit zorgde in vergelijking met Blackboard voor een completer en overzichtelijker vak. Doordat niet alles in aparte mapjes staat, kan je snel vinden wat je nodig hebt.’

Zelf alvast kijken?

Neem alvast een kijkje op canvas.uva.nl. In de help-functie van Canvas vind je de zeer korte cursus Canvas voor UvA studenten met 5 tips voor het gebruik van Canvas. Je kunt ook de Engelstalige versie bekijken.

Blackboard

Vanaf 1 september 2018 kun je geen onderwijs meer volgen in Blackboard. De vakken die je reeds gevolgd hebt, kun je nog wel het hele studiejaar 2018/2019 inzien in Blackboard.