Het Centraal Stembureau van de UvA heeft donderdag 24 mei de uitslagen van de Studentenraadsverkiezingen bekend gemaakt. Het totale opkomstpercentage ligt met 23,79 procent een paar procent hoger dan vorig jaar. UvASociaal wordt de grootste partij in de Centrale Studentenraad.

Centrale Studentenraad

Van de 33.416 stemgerechtigde studenten bracht 3.757 studenten een stem uit voor de CSR. Dat komt neer op een opkomstpercentage van 11,2 procent. UvASociaal haalde 1.824 stemmen binnen en verdient daarmee vier zetels. De Vrije Student kreeg 1.092 stemmen en krijgt twee zetels in de raad. Nieuwkomer Red UvA behaalde 455 stemmen en krijgt een zetel in de nieuwe CSR.

De Centrale Studentenraad bestaat uit zeven direct verkozen kandidaten en zeven afgevaardigden vanuit de verschillende facultaire studentenraden. Wie dat zijn vanuit welke studentenraad wordt later bekend.

Economie en Bedrijfskunde

Op de Faculteit Economie en Bedrijfskunde verdelen List Sefa en UvASociaal de zetels. List Sefa gaat met zeven zetels aan de haal, UvASociaal krijgt de overige drie zetels in handen. Op de FEB bracht 19,5 procent van de stemgerechtigde studenten een stem uit.

Geesteswetenschappen

Studentenpartij Trots op FGw (TOF) heeft op de Faculteit Geesteswetenschappen acht van de in totaal twaalf beschikbare zetels behaald. De Vrije Student en Red UvA krijgen beide twee zetels. Voor de faculteit Geesteswetenschappen ligt het opkomstpercentage op 16,9 procent.

Geneeskunde & Co-assistenten

MFAS, de enige partij die meedeed aan de verkiezingen op het AMC, wint alle zeven beschikbare zetels. 35,2 procent van de studenten bracht daarvoor een stem uit.

Ook bij de studentenraad voor de Co-assistenten wint MFAS alle zetels, UvASociaal kreeg daar niet genoeg stemmen voor een zetel. 17,8 procent bracht een stem uit.

Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Op de FMG komen vier verschillende partijen in de Facultaire Studentenraad. UvASociaal krijgt met zeven zetels veruit het meeste zetels. Hervorm FMG en De Vrije Student krijgen beide twee zetels. Red UvA krijgt de laatste zetel. In totaal bracht 12,7 procent van de stemgerechtigde studenten op de FMG een stem uit.

Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Ook op de FNWI komen vier verschillende partijen in de raad en ook hier is een partij duidelijk de grootste: LIEF behaalt zeven van de in totaal twaalf beschikbare zetels. Stout en SLAAFS behalen beide twee zetels. Lijst Malou Sprinkhuizen’ haalt genoeg stemmen om ook een zetel in de raad te bemachtigen. Het opkomstpercentage op de FNWI is 19,9 procent.

Studentenraad Rechtsgeleerdheid

Op de rechtenfaculteit bracht 26,2 procent van de stemgerechtigde studenten een stem uit. OpRecht is er met 6 zetels de grootste partij. Inter volgt op de voet met 5 stemmen. De Vrije Student sleept een zetel binnen.

Tandheelkunde

Op de tandheelkundefaculteit (ACTA) was het opkomstpercentage met 54,7 procent veruit het hoogst. Alle acht de beschikbare zetels gaan naar ACTA Beter, de enige partij die aan de verkiezingen mee deed.

Opkomstpercentage per studentenraad

CSR 11,2%