Eind 2017 vulden in totaal 2070 studenten en medewerkers van de UvA een enquête in over het eten en drinken op de campussen.

Eten en drinken op de campus.

De vragen in de enquête gingen niet alleen over de restaurants maar er werd ook gevraagd naar de waardering van de automaten, de koffiecorners en de catering bij bijvoorbeeld evenementen en vergaderingen (de zogenaamde banqueting services).

De resultaten

Onderstaand een aantal algemene uitkomsten. In de enquête is op campusniveau onderscheid gemaakt.

Wat wordt over het algemeen goed gewaardeerd?

• Service van het personeel in de restaurants
  • Kwaliteit van de producten
  • Werking van de automaten
  • Prijs van de warme dranken

Wat zijn aandachtspunten?

• Prijs van de producten
  • Aanbod van de producten
  • In verschillende restaurants en koffiecorners meer zitplekken
  • Smaak van de koffie in de automaten

Wat gebeurt er al?

De komende maanden wordt uitgebreid gekeken naar verbetermogelijkheden. Stappen die nu al zijn gezet:

• Er wordt gewerkt met zogenaamde focusgroepen. Zo hebben in april een aantal studenten en medewerkers op het Science Park de aandachtspunten besproken die in de enquête naar voren kwamen en zijn mogelijke oplossingen met elkaar onderzocht. Ook is dieper ingegaan op waar nu behoefte aan is op het gebied van eten en drinken bij de UvA.
  • In mei wordt een koffieproeverij georganiseerd voor medewerkers en studenten, waarbij kan worden gestemd over de lekkerste koffie. Meer informatie volgt (www.enjoytoday.amsterdam)
  • Het assortiment op de bestellijsten voor bijvoorbeeld evenementen en vergaderingen (zogenaamde banqueting) is aangepast. Zo is het nu ook mogelijk om producten van lokale ondernemers (offertes op maat) te bestellen in plaats van alleen het standaardassortiment.
  • In de restaurants zijn nu budgetdeals, waarbij elke twee weken nieuwe producten tegen een tijdelijk gereduceerd tarief worden aangeboden.

Meer weten over de resultaten op campusniveau?

Neem contact op via info@enjoytoday.amsterdam. Enjoy Today is de onafhankelijke food community die in opdracht van Facility Services werkt.

Meer informatie en nieuws over eten en drinken op de campussen vind je op de website van Enjoy Today.