EN uva.nl

Kennisinstellingen UvA, VU, HvA, HiH, AHK, GRA en studentenhuisvesters DUWO en de Key vragen in een open brief aan informateur Maarten van Poelgeest aandacht voor het grote tekort aan studentenwoningen in Amsterdam.

Containerwoningen NDSM (Foto: DUWO)

Coalitie Kennisstad heeft in een brief aan college-informateur Maarten van Poelgeest een dringend beroep gedaan om het grote tekort aan studentenwoningen op de agenda van de coalitiebesprekingen voor het nieuwe college van Amsterdam te brengen. UvA bestuurder Jan Lintsen is een van de ondertekenaars van de brief.

Concrete maatregelen

Kennisinstellingen en studentenhuisvesters in Amsterdam riepen vorig jaar mei in een pamflet al op tot actie. Studenten zijn van vitaal belang voor de ontwikkeling van de stad. Betaalbare huisvesting is noodzakelijk om studenten te kunnen aantrekken.

Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool in Holland, Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie en woningbouwcorporaties DUWO en De Key stellen drie concrete maatregelen voor om het grote tekort aan studentenwoningen terug te brengen:

1. Vergroot het aanbod van betaalbare studentenwoningen.
  2. Investeer in het vervangen van tijdelijke studentenhuisvesting.
  3. Vergroot mogelijkheden van woningdelen in de bestaande (sociale) voorraad voor studenten rondom de campussen van de kennisinstellingen.

Samenwerken

De deelnemers aan Coalitie Kennisstad nodigen het nieuwe gemeentebestuur uit om samen te werken om structureel het aanbod aan betaalbare studentenwoningen te vergroten.

Ga naar de brief aan de informateur (pdf, 2 p.)

Ga naar de website van Coalitie Kennisstad