Als student wil je prettig, betaalbaar en veilig wonen in de stad waar je studeert. Dit klinkt eenvoudig, maar de praktijk is anders: wachttijden, hoge huren en (te) kleine woonruimte. De studentenhuisvesters gaan betaalbare studentenkamers bouwen op plekken waar je wel wilt wonen en houden daarbij rekening met jouw woonwensen.

nieuwsbericht 16 april studenten

Studentenhuisvesters hebben jouw input nodig.

• Om mee te doen, ga naar www.wonenalsstudent.nl.
  • Tot en met 14 mei  kun je je input geven.
  • De vragenlijst bestaat uit zo’n 40 vragen en duurt circa 10 minuten. Je kunt de vragenlijst ook invullen via smartphone.
  • Maak kans op een stedentrip naar eigen keuze t.w.v. 400 euro.

Meer informatie over de monitor en het vervolg

Wat wordt er met je antwoorden gedaan?

De resultaten van het woonwensenonderzoek worden samen met gegevens uit andere bronnen verwerkt in de monitor studentenhuisvesting. Door deze monitor weten we hoeveel studenten er de komende jaren in de studentensteden komen wonen en vooral ook hóe zij willen wonen. Deze kennis gebruiken we om het benodigde aantal en het type studentenwoningen per studentenstad te bepalen en de bouwplannen hierop aan te passen voor de komende jaren.

Hoe blijf je op de hoogte van de resultaten?

De vragenlijst blijft tot 14 mei online. Na de zomer zullen resultaten beschikbaar komen op www.wonenalsstudent.nl.

Over de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting

Dit onderzoek wordt gehouden in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatieshogescholen en universiteiten.