Begin collegejaar 2019-2020 wordt het aanbod aan collegezalen op Roeterseilandcampus uitgebreid. Het College van Bestuur heeft op advies van de faculteiten op het REC het besluit genomen om een nieuw onderwijsgebouw op de campus te realiseren.

Het nieuwe gebouw zal tussen Crea en gebouw J/K worden gebouwd. Kwaliteit van onderwijs heeft voorop gestaan bij de investeringsbeslissing. Het flexibele onderwijsgebouw kan behalve voor colleges ook voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals diploma-uitreikingen en voorlichtingsbijeenkomsten. Het aanbod van zalen op de Roeterseilandcampus draagt bovendien bij aan de levendigheid op de campus.

De komende weken worden benut om het plan nader uit te werken. Begin juni worden informatiebijeenkomsten voor studenten en medewerkers over het plan georganiseerd waar ruimte is voor vragen en suggesties. Omwonenden worden begin juni geïnformeerd over de plannen.