De faculteitswinnaars van de Docent van het Jaar-verkiezing zijn bekend. Meer dan 1.500 UvA-studenten brachten tussen 12 en 18 februari een stem uit op hun favoriete docent. De afgelopen twee weken zijn de winnaars in het zonnetje gezet door de faculteit en de facultaire studentenraad.

Docent van het jaar 2017
Docent van het Jaar 2018
FEB Maarten Pieter Schinkel
FNWI Frank Nack
FGw Paul Boersma
FdR Tarlach McGonagle
FMG Elias den Otter

Meer over de verkiezing

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. UvA-studenten plukken iedere dag de vruchten van enthousiaste, behulpzame en inspirerende docenten. De UvA organiseert daarom in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar verkiezing.

Dit jaar konden UvA-studenten tussen maandag 12 en zondag 18 februari online een stem uitbrengen. Ook stonden er twee dagen stemhokjes op de Roeterseilandcampus en het Science Park. Alle faculteitswinnaars maken kans om tijdens de Onderwijsdag van donderdag 31 mei te worden uitgeroepen tot UvA Docent van het Jaar 2018.

Gewogen gemiddelde

Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus.

Uitreiking op de faculteit

Via de links hieronder lees je meer over de uitreiking op de verschillende faculteiten.