Voor welke docent kom je ’s ochtends vroeg met alle liefde naar de collegebanken? Welke docent inspireert en motiveert jou om het beste uit jezelf te halen? Zou je hem of haar dat weleens willen laten weten? Nomineer nu jouw favoriete docent.

Docent van het jaar 2017
Docent van het Jaar 2018

Tussen maandag 12 en zondag 18 februari kunnen UvA-studenten een week lang hun stem uitbrengen op hun favoriete docent. De verkiezing is een gezamenlijk initatief van de UvA, de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie. Met deze verkiezing vragen zij aandacht en waardering voor goed onderwijs en goed docentschap op de UvA.

Wat gebeurt er na het stemmen?

Nadat je je stem hebt uitgebracht, wordt bij elke faculteit de balans opgemaakt. De faculteitswinnaars worden in het zonnetje gezet door de Centrale Studentenraad en de ASVA Studentenunie.

Vervolgens buigt een jury bestaande uit studenten van alle faculteiten zich over de vraag wie er met de titel Docent van het Jaar 2018 vandoor gaat. De winnaar wordt later dit jaar bekend gemaakt en geëerd tijdens de opening van het nieuwe academische jaar.