Trek op vrijdag 2 februari je warme trui aan! De UvA doet mee aan Warmetruiendag en draait deze vrijdag de verwarming in zoveel mogelijk van haar gebouwen 2 graden lager.

Warmetruiendag

Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’, zetten honderdduizenden Nederlanders zich jaarlijks actief in voor bewust energieverbruik, voor energiebesparing. Met één verwarmingsgraad lager besparen we namelijk maar liefst 6% CO2 en 6% energie! De UvA wil met deze actie studenten, docenten en medewerkers van de universiteit bewust(er) maken van het gebruik van energie en laten zien hoe gemakkelijk het is -een draai aan de knop- hierop te besparen, ten gunste van het milieu.

Duurzame universiteit

De UvA werkt al jaren aan reductie en verduurzaming van het energiegebruik, met als doel de CO2 uitstoot per student in 2020 met 85% te verlagen ten opzichte van 2010. Inmiddels, meetjaar 2017, is een reductie van 81,5% bereikt. Dit positieve resultaat hebben we onder meer bereikt door de overstap naar windenergie in 2013, verduurzaming van de gebouwen, energiebewuster beheer en door het plaatsen van zonnepanelen op verschillende daken.

De meeste gebouwen van de UvA doen op vrijdag 2 februari mee aan Warmetruiendag en draaien de verwarming 2 graden lager. Roeterseilandcampus vormt hierop een uitzondering omdat hier op verschillende plekken de klimatisering nog niet goed is ingeregeld.
Wordt de temperatuur op jouw werk- of studieplek niet centraal geregeld? Zet dan zelf de radiatoren lager!