Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Wil je je schrijfvaardigheid verbeteren? Vanaf deze week kun je de MOOC Beter schrijven in het hoger onderwijs volgen. Dit is een nieuwe online schrijfcursus van de HvA en UvA, die je kunt starten wanneer je wilt.

MOOC Beter schrijven

Vind je het lastig om teksten op academisch niveau te schrijven? Wil je je tekst gestructureerd opbouwen en wil je weten hoe je de juiste stijl kunt hanteren? Je bent niet de enige. De MOOC kan je hierbij helpen.


De HvA en UvA starten een nieuwe MOOC, een gratis online cursus, waarin je stapsgewijs leert om een goede tekst te schrijven op hbo-niveau. Je start wanneer je wilt en volgt de cursus in je eigen tempo.

Zes modules

De MOOC bevat zes modules. Aan de hand van filmpjes, testjes en opdrachten analyseer je je schrijfgedrag en verbeter je je schrijfvaardigheid. De modules kun je ook los volgen, zo is er de module Eindredactie waarin de belangrijkste grammaticale regels en spellingsregels aan bod komen. Je werkt stap voor stap toe naar een tekst op academisch niveau.

Aanmelden

Wil jij beter leren schrijven voor je opleiding en je toekomstige baan? Ga naar moocbeterschrijven.nl en meld je aan. De MOOC is voor iedereen toegankelijk.