Het College van Bestuur heeft, met positief advies van de medezeggenschap, het organisatieplan voor Studenten Services (StS) vastgesteld. Het plan volgt op het eerdere besluit de integratie van StS en de dienst Studentenzaken HvA (SZ) niet door te zetten. Het organisatieplan beschrijft hoe StS vanaf 1 januari 2018 intern georganiseerd is. Ook start nu de werving voor een nieuwe directeur voor StS.

Kern van het plan

Het belangrijkste onderdeel van het plan is de wijziging van negen kleine teams naar vier afdelingen. Verschillende teams worden daarbij samengevoegd. Voor de dienstverlening aan studenten en medewerkers heeft het geen gevolgen.

Continuering samenwerking

SZ en StS hadden in veel gevallen eigen dienstverlening. Daar waar op het gebied van dienstverlening wél werd samengewerkt, zoals het regelen van huisvesting voor internationale studenten en de inzet van studentenpsychologen, wordt de samenwerking gecontinueerd.

Logisch gevolg

De integratie van beide diensten kwam eind 2016 ter discussie te staan. Dit leidde er destijds toe dat de diensten niet werden opgenomen in het plan voor de gezamenlijke diensten van HvA en UvA en dat in juli 2017 is besloten niet verder te bouwen aan een gezamenlijke organisatie en een splitsing voor te bereiden.