De UvA wil komend jaar circa 190 tijdelijke studentenkamers in complex Oudemanhuispoort realiseren en verwacht hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van het nijpende tekort aan studentenkamers.

Oudemanhuispoort

Leegstand

Na het vertrek van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de Roeterseilandcampus is gedeeltelijke leegstand van de locatie Oudemanhuispoort ontstaan. Voor maximaal vier jaar wil de universiteit, in samenwerking met studentenhuisvester DUWO, in de leegstaande kantoren studentenkamers realiseren. De gemeente zal binnenkort de vergunningsaanvraag voor de gevraagde ombouw van Oudemanshuispoort publiceren.

Gefaseerde oplevering

De studentenkamers zullen naar verwachting in twee fasen beschikbaar komen. Voor de zomer van 2018 zullen circa 100 kamers opgeleverd worden. Bij de start van het collegejaar 2018 – 2019 zullen er nog eens circa 90 studentenkamers bijkomen.

DUWO beheert studentenkamers

Studentenhuisvester DUWO zal de kamers gaan verhuren*. De UvA en DUWO hebben afspraken gemaakt over het beheer van de kamers; voorzieningen voor fietsparkeren worden op het terrein van de UvA gerealiseerd en studentbeheerders zien toe op het naleven van huisregels. Contactgegevens van de beheerders zullen met de omwonenden worden gedeeld.

Verhuur

De verhuur is tijdelijk; naar verwachting in 2022 zal gestart worden met de verbouwing waarna de Faculteit der Geesteswetenschappen Oudemanhuispoort weer zal betrekken.

Oudemanhuispoort, entreezijde vanaf Oudezijds Achterburgwal

Informatieavond

Voor omwonenden wordt op 29 november een inloopavond georganiseerd om kennis te nemen van de inhoud van de plannen. Ook kunnen zij suggesties doen die kunnen bijdragen aan het prettig samenleven in de buurt tussen huidige en komende (student)bewoners.

*De UvA bemiddelt niet in het verkrijgen van deze woonruimte. Studenten worden geselecteerd op basis van hun inschrijvingspositie via DUWO. Studenten vinden meer informatie over inschrijven bij DUWO op www.duwo.nl.